meta>

pondelok, februára 27, 2012

Nahoď sa ako Fergie

Už dávnejšie som sa zúčastnila súťaže o parfém Fergie, kde bola úloha nalíčiť sa ako ona, prípadne nastylovať. Určite to nie je identické, ale tak aspoň trochu som sa pokúsila zo seba niečo vyčarovať, tak dúfam, že sa vám konečný výsledok bude páčiť.
Na líčenie som použila pleťový perleťový tieň, zlatohnedý tiež a hnedú ceruzku. Pleťový tieň som naniesla na celé viečko až po obočie. S hnedozlatým som zvýraznila vonkajšie kútiky oka a naniesla ho ako linku pod oko. Hnedou ceruzkou urobila tenkú hornú linku a zvýraznila som ňou aj hnedozlatý tieň spodnou linkou.  Do pravého obočia som si dala dva ružové kamienky.
Na líčka som použila bronzer a na pery bledohnedý rúž a hnedastý lesk na pery.
Účes bol otázkou pár minút, kedy som vlasy ledabolo vzadu natupírovala a ofinku len prehodila cez to a dobre zalakovala. Vzadu som vlasy stiahla gumičkou a účes bol na svete.
Nakoniec sa snaženie oplatilo a parfém Outspoken mám doma. :)

štvrtok, februára 23, 2012

Fix and Perfect Pro Primer

Nedávno som dostala od Rimmel-u na testovanie v podstate staronový výrobok a to podkladovú bázu pod make-up. Staronový preto, lebo produkt má svojho predchodcu a ten nový sa konečne dostane aj na náš trh a v novom šate.
Podkladová báza 5v1 má za úlohu zjemniť, vyhladiť, rozjasniť, zmatnieť a v neposlednom rade chrániť našu pleť. Póry by mali vyzerať minimalizované, jemné vrásky menej viditeľné a lesk pleti by mal byť neutralizovaný.
Toto všetko má zabezpečiť silikónové gélové zloženie, sférické púdre a samozrejme vitamíny a prírodné extrakty.
Rimmel odporúča podkladovú bázu používať buď samostatne alebo s niektorým make-upom z rady Match Perfection. Samotný obal podkladovej bázy je ladený do tejto kolekcie.
Fix and Perfect Pro má bezfarebnú krémovú konzistenciu s príjemnou parfumáciou. Na použitie stačí malé množstvo, asi ako guľôčka hrášku, ktoré vystačí na celú tvár. Báza pleť naozaj vyhladí a zjemní.
Osobne som ho testovala s make-upmi Lasting Finish 25H od Rimmel-u a Affinitone od Maybelline, čo sú dva rozdielne make-upy s rozdielnymi vlastnosťami. Lasting Finish hydratačný make-up, ktorý má hustú konzistenciu, zatiaľ čo Affinitone je riedky (viac ako sme asi zvyknuté, ale tie čo ho vyskúšali, isto potvrdia, že je to skvelý make-up) a pleť pekne zmatnie. 
Make-upy oba sa už pri nanášaní na bázu chovali inak. Trošku ťažšie sa rozotierali ako bez nej. Myslím, že to bude tým, že zlučovali s bázou, pretože aj výsledný efekt oboch make-upov bol iný ako bez jej použitia. 
Pleť vyzerala o mnoho lepšie, pretože oba make-upy vytvorili krásnu jednotnú masku. Avšak konečný výsledok sa mi viac páčil s Maybelline. 
Po celom dni som očakávala, že pri odličovaní bude na tampóne množstvo make-upu, ale nič také sa nedialo. Na vatovom tampóne som mala minimálne o polovicu menej make-upu ako pri bežnom odličovaní a nemám ani pocit, žeby make-up na tvári vydržal dlhšie. Práve to som očakávala od podkladovej bázy, že výdrž líčenia bude dlhšia. Na druhú stranu, i keď make-up z tváre počas dňa mizol, nemôžem povedať, že by pleť vyzerala lepšie či horšie, vyzerala normálne a pekne, takže mi to v konečnom dôsledku až tak nevadilo. Možno lepšie výsledky budú pri použití niektorého z odporúčaných make-upov z radu Match Perfection.
Určite túto podkladovú bázu pod make-up nezatracujem, príde mi, že je dobrá, ale na koľko ju nemám s čím porovnať, tak to ostáva na tejto úrovni a to, že je fajn. Treba určite vyskúšať.

streda, februára 08, 2012

Líčenie na Valentínsku párty

Valentín sa nám blíži a s ním určite budú spojené aj mnohé párty či akcie. Preto som sa rozhodla pre vás pripraviť moje líčenie na Valentínsku párty.

Čo budete na toto líčenie potrebovať? 
Očné tiene - fialová, ružová, biela, hnedá
Ceruzky na oči - čierna, biela a fialková s trblietkami 
Pery - bledoružový rúž a oranžový lesk 

Ako na to?
Do vnútorného kútika oka naneste biely tieň a potiahnite ho do stredu pohyblivého viečka. Od vonkajšieho kútika naneste bledoružový očný tiež a vytieňujte prechod. Nad pohyblivú časť viečka aplikujte fialový očný tieň smerom od vonkajšieho kútika k vnútornému. Fialový tieň nesmie zasahovať do bieleho a ružového tieňa. Pre zvýraznenie použite hnedý tieň na vonkajšiu stranu. Ak chcete zvýrazniť oddelenie pohyblivého viečka, použite hnedú ceruzku na spodnú časť aplikovaného fialového tieňa. 
Čiernu ceruzku použite na vnútornú linku a do spodnej časti vonkajšieho kútika oka.

Na pery aplikujte ružový rúž a potom oranžový lesk.

Dúfam, že vám tento návod trocha pomohol nie len vizuálne, ale aj ako na to. :)


Použité produkty:
Tiene
Rimmel Union Jack - Purple Reign 
(http://lastdiva.blogspot.com/2011/11/kolekcia-kate-moss.html
Rimmel Traffic Stopping - Over the Limit 
(http://lastdiva.blogspot.com/2012/01/traffic-stopping.html)
Ceruzky 
Yves Rocher (biela)
Avon - Professional (čierna) 
Rúž
Lesk 

pondelok, februára 06, 2012

Telový krém WINTER CARE

V tejto recenzií vám predstavím krém na telo z bambuckého masla. Úlohou tohto prípravku je hydratovať a ošetrovať našu pokožku a to vďaka bambuckému maslu.

Bambucké maslo
Získava sa z afrických orechov zo stromu Shea Tree a môžete sa s ním stretnúť aj pod názvom "karité." Toto maslo je vhodné na suchú a popraskanú kožu, či na zrohovatenú pokožku nôh a rúk. Využíva sa taktiež na hojenie rán, či popálenín, má protizápalové účinky a pomáha pri liečbe psoriázy. Hydratačné vlastnosti bambuckého masla sa využívajú na liečbu rôznych ekzémov či vyrážok.


Telový krém je vhodný hlavne na suchú pokožku, prípadne na studené a chladné počasie, ktoré nám vládne v týchto dňoch. Pokožku má zanechať pevnú a hydratovanú. Samozrejme ju má chrániť pred načervenaním a vysušením.

Tento telový krém je mastnejšej konzistencie, čo nemusí každému vyhovovať. Po nanesení sa vpije pomalšie do pokožky, nevytvára žmolky ako niektoré mastné telové krémy a nezanecháva na nej mastný filter. Jeho veľkým plusom je príjemná vôňa.

Osobne som používala krém hlavne na suché časti tela ako sú lakte či kolená a po pár dňoch som pocítila, že na týchto miestach je pokožka jemnejšia. Telový krém Winter care určite odporúčam vyskúšať.

Fleur de Santé nájdete aj na: