meta>

utorok, augusta 02, 2011

EKO náušnice od Žani

Eko... čo? No, ekologické náušnice. Novinka vo svete bižutérie, ale aj spôsob ako aspoň trošku odľahčiť našu planétu od zbytočných odpadkov. Určite sa pýtate čo to a vôbec ako môžu byť náušnice ekologické, ale zoberme to pekne po poriadku.

Vďaka stránke http://www.rimmel.sk/, a hlavne vďaka možnosti pôsobiť na tomto webe ako Rimmel agentka, som dostala neviem či od života, ale jednoducho som dostala šancu spoznať jednu mladú "kočku" menom Žaneta, pretože aj ona sa časom pripojila k nám Rimmel agentkám a vytvárali sme blogy na stanovenú tému. Čiže moja prvá registrácia Žani ako osoby bola v rámci blogov a jej schopnosť vytvoriť naozaj niečo zaujímavé. Neskôr som zistila, že sa venuje tvorbe bižutérie, ktorú uverejňuje a predáva na stránkach http://www.sashe.sk/Zazii

Postupom času sa na mojej FB stránke začali objavovať zaujímave náušničky. Aby ste si nemysleli, neboli to  žiadne koráliky, kamienky ani nič podobné. Len jednoduché kruhové náušnice s rôznorodým motívom a jeden krajší od druhého. Na začiatku som ani netušila, z čoho sú a tobôž nie, že je to celé vlastná výroba s vlastným výrobným tajomstvom. Teraz však už viem, že sú jednoducho z autobusových lístkov, ktoré študenti, či dochádzajúci do práce denno-denne vyhadzujú, lebo nevedia, čo s nimi. A práve Žaneta prišla na to, ako ich "zneužiť" a možno aj pre svoj prospech. 



Ale ako vznikol vôbec tento nápad? Na škole, ktorú Žani navštevuje, sa konal projekt Waste in Europe, ktorý podnietil jej mozgové bunky, aby začali rozmýšľať o 106 a vymyslieť niečo iné ako ostatní spolužiaci. Vymyslieť niečo, čo tu ešte nebolo, niečo čo sa nejakým spôsobom zapojí do ochrany životného prostredia a budú mať z toho osoh aj iní, teda minimálne by mohli byť aspoň trocha IN v dnešnej dobe preplnenej všetkým možným, ale málokedy aj originálnym. A tu sa práve zrodila myšlienka využiť autobusové lístky, ktoré sa zväčša vyhadzujú do odpadkových košov, na náušnice podľa vlastného výberu. 


V súčasnosti som aj ja majiteľkou tohto skvelého nápadu a vo svojej zbierke mám už dvoje náušničky od Žani z jej "Our Eco World," pretože sa im jednoducho nedá odolať. Moje prvé, ktoré som si zaobstarala, sú také v štýle retro s herečkou Audrey Hepburn v podobe postavy z filmu "Raňajky u Tiffanyho" a ako fanynka hokejového klubu Dukla Trenčín som si dala vyrobiť náušnice na zákazku s logom môjho obľúbeného hokejového tímu. Veď sa na ne pozrite sami:

Ak ste sa stále nerozhodli pre tieto náušnice, tak vám poskytnem 4 najdôležitejšie dôvody, že prečo si ich zaobstarať:
1. Podporíte tým životné prostredie a čiastočne zabránite jeho ešte väčšiemu znečisteniu.
2. Náušnice sú 100% vodovzdorné.
3. Sú vyrobené z rozložiteľného materiálu.
4. A každý si môže vybrať vlastný motív náušníc od kultúrnych pamiatok, cez kreslené postavičky až po svojho domáceho miláčika.


Pre viac info odporúčam pozrieť reláciu Separé od 13tej minúty a dozviete sa troška viac od samotnej Žani:
(ak by vám neukázalo správny diel, relácia je z 1.7.2011)

A samozrejme "OUR ECO WORLD" nájdete aj na sociálnej sieti Facebook:

Eko náušnice bol skvelý nápad a ja som jeho zástankyňou. Nie len preto, že je to ekologický nápad a pomáha využiť niečo, čo človek nepotrebuje, ale ukazuje sa tu kreativita mladého človeka, kedy sa objavila myšlienka, ktorá by asi dnes napadla málokoho. A hlavne nie mladého človeka študujúceho na strednej škole. Preto si myslím, že ekologické náušnice a ich "objaviteľka" si zaslúžia našu pozornosť. Koniec koncov je to skvelý a originálny darček či pre kamarátku alebo priateľku.

4 komentáre:

  1. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj podľa mňa sú EKO náušnice skvelý nápad a musím si čo najskôr nejaké pekné zadovážiť. Dlho som vyberala aké náušnice si mám kúpiť na jednu dôležitú akciu ale tieto sa teraz zaradili na 1.miesto. :)) Ďakujem že si mi poradila :))

    natasa.findrova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. to je super, ani som netusila, ze taky projekt existuje. pacia sa mi hlavne tie dukla-nausnince :D tiez nejake skusam vyrabat, ale tieto vypadaju ovela nositelnejsie :)

    OdpovedaťOdstrániť