meta>

pondelok, apríla 23, 2012

Big meeting (Waste in Europe)

Žani v hlavnej úlohe :)
Minulý rok v auguste som vám priniesla článok o mladej kočke, ktorá dostala jedného dňa skvelý nápad a to ako vytvoriť náušnice z autobusových lístkov. Ekologický nápad za 100 bodov a máloktorá milovníčka náušníc takému niečomu odolá. Veď ktorá z nás by nechcela náušnice podľa vlastných predstáv?



V dnešnej dobe sa originalita a dobrý nápad cení, takže ani Žani a jej "Our eco world" nepadli za tú dobu do zabudnutia. Práve naopak. Minimálne v mojom okolí sa ekologické náušnice tešia veľkej popularite. Dokonca i bez môjho pričinenia si zaobstarávajú tieto doplnky aj moje kamarátky a známe. 

Myslím, že nie je nad čím rozmýšľať.... :)



Žani sa pred pár dňami vrátila z "Big meetingu" v Rumunsku. Táto akcia bola organizovaná pod záštitou projektu "Waste in Europe," kde bola pozvaná školou Buzău, ktorá organizovala túto akciu. Meeting bol ako inak zameraný na recykláciu odpadu, kedy si účastníci meetingu prezreli okrem miestnych podnikov zameraných na recykláciu plastových fliaš a elektronického odpadu,  aj niečo z tamojšej krajiny a urobili si výlet na prehliadku bahenných sopiek.




Čo je skvelé na tomto projekte je fakt, že ekologické náušnice sa postupne dostávajú 
do povedomia nie len na Slovensku aj v zahraničí. Minimálne na tejto akcii tomu dopomohla prezentácia za pomoci Rumunskej televízie.
A čo na to Žani?
Náušnice zaujali až tak, že niekoľko párov si zaobstarala aj profesorka z Francúzska, dostali sa aj do Rumunska. Svoje šperky tu prezentovala aj spolužiačka, ktorá vyrába náušnice 
z drôtikov. Tento projekt nám otvoril nové možnosti, získali sme nové kontakty. Vie o nás čoraz viac ľudí, spoznali sme hneď niekoľko národov, utvorili pekné priateľstvá a urobili dobré meno nie len nám, ale aj nášmu Slovensku.

To, že sa jednalo o ekologicky zameraný projekt, svedčí aj kačka z plastových fliaš, ktorá vítala návštevníkov meetingu.

Okrem iného sa Žani zúčastnila na stredoškolskej odbornej činnosti, kde v rámci Nitrianskeho kraja obsadila pekné 3. miesto a touto cestou jej ešte raz blahoželám k úspechu.

1 komentár: