meta>

nedeľa, júla 31, 2011

YR ako kozmetická spoločnosť


yvess


Meno nesie po jeho zakladateľovi Yvesovi Rocherovi, ktorý mal záľubu v prírode a v rastlinách, i preto vznikla u neho myšlienka vytvoriť kozmetiku založenú na prírodnej báze.

/Možno budete mnohé oponovať, ale v skutočnosti vieme, že žiadna kozmetika nie je čisto prírodná, na koľko musí obsahovať určité konzervačné látky, inak by sa nám asi hneď pokazila alebo by sme ju museli skladovať v chladničke/.

Yves Rocher ako kozmetická značka vznikla v roku 1959 s cieľom ponúknuť ženám kozmetiku za dostupnú cenu. Prvý obchod tejto značky vznikol o desať rokov neskôr po boji s francúzskou kozmetickou konkurenciou.

V roku 1975 založil Y. R. botanickú záhradu, od 1998 je spoločnosť v spolupráci s Národným múzeom rastlín - Vegetárium a od roku 2004 podporuje festival Festival Photo Peuples&Nature a mnoho iných aktivít.

Yves Rocher používa do prípravkov rastlinné výťažky z rastlín, ktoré spoločnosť sama pestuje. Zakladá si na prvotriednej kvalite a spokojnosti zákazníčok. Svedčí o tom i fakt, že dnes túto kozmetiku používa každá tretia Francúzska.

Štatistiky:
  • Značka č. 1 vo Francúzsku v starostlivosti o tvár, v parfumoch pre ženy a zoštíhľujúcej starostlivosti a v starostlivosti o telo
  • prvá sieť Centier krásy vo Francúzsku
  • 5. najobľúbenejšia firma medzi budúcimi absolventmi vo Francúzsku
  • 700 výrobkov vo všetkých kozmetických radách
  • zákazníčky má spoločnosť na 5 kontinentoch vo viac ako 80 krajinách => viac ako 30 miliónov zákazníčok
  • 1600 centier krásy

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára